Over het belang van vaderschap

Hendrik Pierson Fonds

VADERS aanwezig is een initiatief van het Hendrik Pierson Fonds. Wij ondersteunen op verschillende manieren de ontwikkeling van activiteiten en projecten voor alleenstaande ouders.

Kinderen die zonder vader opgroeien komen sneller in aanraking met jeugdzorg, politie en justitie. Ook krijgen ze eerder psychiatrische diagnoses als ADHD toebedeeld en presteren ze minder goed op school. Kinderen die opgroeien met hun biologische vader hebben een groot voordeel. Daarom investeren we in activiteiten die het belang van vaderschap op de kaart zetten. Eerder steunden we het boek De afwezige vader bestaat niet en de gelijknamige conferentie.

Wilt u meer weten over het Hendrik Pierson Fonds of wilt u het fonds steunen?
Kijk dan op de website.

 

Redactie VADERS aanwezig

 

Carmen KromosonoCarmen Kromosono-Jonathans studeerde Algemene Pedagogische Wetenschappen aan de RuG en studeerde af op een onderzoek naar het Ouderschapsplan. Na twee jaar bij het CMO in Drenthe als adviseur op het gebied van jeugd, zette ze in april 2013 Thansz Teksten & Projecten op. Als stiefmoeder zag ze van dichtbij wat een breuk tussen een kind en een vader teweegbrengt, zowel bij de vader als bij het kind. Via VADERS aanwezig zet ze zich in voor het belang van vaderschap. Carmen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het Online Magazine. 

 

René Alferinkrene alferink was ouder-/gezinsbegeleider op diverse Medisch Kleuterdagverblijven in Amsterdam en Delft en op het Sociotherapeutisch Instituut ‘De Triangel’ in Amsterdam. Vanaf 2013 zit hij in het bestuur van het Hendrik Pierson Fonds en is hierdoor betrokken bij de ondersteuning van alleenstaande ouders. Het is volgens hem van groot belang dat er meer mannen werkzaam zijn in het onderwijs en in de hulpverlening. Via VADERS aanwezig wil hij zijn steun aan vaders voortzetten.

 

 

Irene ZwaanIrene Zwaan, ontwikkelingssocioloog, was werkzaam als ontwikkelingswerker in Afrika en als adviseur emancipatie in Nederland. Tegenwoordig publiceert ze over diversiteitsvraagstukken en maatschappelijke ontwikkeling. Ze deed onderzoek naar de positie van vaders in Nederland en schreef vervolgens het boek ‘De afwezige vader bestaat niet.’ Haar persoonlijke ervaring met de gemarginaliseerde positie van vaders en de schrijnende gevolgen voor kinderen, staat beschreven in het boek. 

 

Contact

Wilt u contact opnemen met de redactie van VADERS aanwezig?
Mail dan naar: info@vadersaanwezig.nl

 

Contactformulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

 

Facebooktwitterlinkedinmail

VADERS aanwezig

 

Logo_HFP_1is een initiatief
van het
Hendrik Pierson
Fonds

 

Vindt u dat het Hendrik Pierson Fonds goed werk doet en wilt u hen steunen? Via dit formulier kunt u doneren aan het HPF.

 
Contact

Voor contact met de redactie van VADERS aanwezig, mail naar info@vadersaanwezig.nl

Agenda
Archief
Nieuwsbrief
Op dit moment lezen 379 mensen onze nieuwsbrief. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.


 

Volg ons op TwitterVolg ons op Twitter

 

 

VADERS aanwezig wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

beschermjassen_logo