Over het belang van vaderschap

Nieuws

Nu kunnen vaders ook betaald thuis bij de baby blijven

Juni 2020Partnerverlof Vanaf 1 juli hebben partners recht op zes weken geboorteverlof, gedeeltelijk doorbetaald. Maar gaat dat ook iets veranderen aan de verdeling van zorgtaken en de arbeidsparticipatie van vrouwen? Lees het volledige artikel op nrc.nl

 


 

De vaderrol in onze samenleving verandert. En dat is riskant.

Maart 2020 – Frank Koerselman, emeritus hoogleraar psychiatrie, ziet een toenemend gebrek aan hiërarchie en gezag. De samenleving ‘ontvadert’, schrijft Koerselman in zijn nieuwste boek. En dat zou riskant zijn. Lees het volledige artikel op trouw.nl.

 


 

Maskerade

Juli 2019 – Kevin Tromp is student aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De afgelopen maanden werkte hij hard aan zijn afstudeerfilm ‘Maskerade.’ De film werd beoordeeld met een 9!

Maskerade vertelt het verhaal van de zeventienjarige Sam, die zijn emoties onderdrukt na het overlijden van zijn moeder. Hij woont samen met zijn vader, die sindsdien niet meer in staat is om te voelen en zichzelf heeft afgesloten van de wereld om hem heen. Op een dag ontmoet Sam de mooie Liv en wordt verliefd. Dit zorgt voor een nieuw lichtpuntje in zijn leven, maar ontwaakt ook zijn duistere kanten. In een enorm natuurgebied waar tijd niet lijkt te bestaan dwaalt Sam eenzaam rond; op zoek naar de kracht om de confrontatie met zijn vader aan te gaan en daarmee het verlies van zijn moeder te verwerken. Bekijk hier de trailer.

 


 

Wie is de vader? Dat is nog steeds de vraag

Juni 2019 – Alle dna-testen ten spijt, zekerheid over wie iemands vader is, hebben we nog steeds niet, stelt Nara Milanich. Zij deed onderzoek naar de opkomst van vaderschapstesten en de geschiedenis van het begrip vader. Lees verder.

Bron: Volkskrant

 

Facebooktwitterlinkedinmail

VADERS aanwezig

 

wordt mogelijk gemaakt door
Bureau Beschermjassen

 

een initiatief van het
Hendrik Pierson Fonds

 

 

 

Contact

Voor contact met de redactie van VADERS aanwezig, mail naar info@vadersaanwezig.nl

Agenda
Archief
Nieuwsbrief
Op dit moment lezen 460 mensen onze nieuwsbrief. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.


 

Volg ons op TwitterVolg ons op Twitter