Over het belang van vaderschap

Rechtshulp

vaders aanwezigHoewel het belang van een vader voor een kind in toenemende mate wordt erkend, zijn de gevolgen van de uitsluiting van vaders nog steeds niet uitgewist. Nog steeds worden vaders niet automatisch betrokken door hulpverleners als er sprake is van problemen met kinderen. Ook krijgen ze van de rechter niet automatisch een gelijkwaardige positie toegewezen na een breuk met de moeder.

Hieronder vindt u een overzicht van advocaten en mediators die het belang van betrokken vaders voor kinderen onderkennen. Zij stellen alles in werking om kinderen en vaders bij elkaar te brengen.

 

ADVOCATEN


 

HANSBAKKERHANS BAKKER

De formele afwikkeling van een echtscheiding is een vrouwenaangelegenheid: vrouwelijke advocaten en vrouwelijke rechters en mediators. Ook de deskundigen van jeugdzorg en de kinderbescherming die worden geraadpleegd voor een bezoekregeling met de kinderen zijn negen van de tien keer vrouw. Dat kan de man het gevoel geven dat hij voortdurend op achterstand staat. Dit vrouwelijke overwicht vraagt om tegenwicht, vindt advocaat Hans Bakker. Vandaar zijn gespecialiseerde dienstverlening: Hans Bakker – echtscheidingsadvocaat voor mannen.

 


 

WIGMAN SARDJOE & VAN WEEGBERGwigman sardjoe en van weeberg

Wanneer ouders uit elkaar gaan moet er een omgangsregeling worden vastgesteld. Dit leidt nog wel eens tot problemen. Wigman, Sardjoe en van Weegberg staan ouders bij die een goede omgang met hun kind tot stand willen brengen. De Stichting Dwaze Vaders werkt al jarenlang nauw en trouw met dit kantoor samen.

 


 

GRIJMANSGRIJMANS FAMILIERECHT

Bij familierechtszaken kan er zoveel stuk zijn gemaakt dat partijen niet meer onderling tot een oplossing kunnen komen. Advocate Nicoline Grijmans staat veel vaders bij in dergelijke zaken. Met een grote regelmaat gaat het om twee homoseksuele vaders die de zorg voor hun kind delen met een hetero moeder. Bij de Stichting Meer dan Gewenst geeft zij lezingen over dit onderwerp.

 

 

MEDIATORS


 

Tara mediationTARA MEDIATION

Wanneer partners uit elkaar gaan, moet het ouderschap op een gelijkwaardige voet worden voortgezet in het belang van de kinderen. Su Changoe, jurist, richt zich in haar mediationpraktijk op relatiecoaching, mediation, juridische begeleiding en empowerment.

 


 

HerVerbindenERIK VAN DER WAAL

Bij omgangsregelingen trekken vaders vaak aan het kortste eind, omdat de kinderen na een scheiding in de meeste gevallen aan de moeder worden toegewezen. Erik de Waal richt zich op het begeleiden van omgangskwesties na (v)echtscheidingen. Als ervaringsdeskundige en specialist op het gebied van oudervervreemding/ -verstoting zette hij in 2014 de campagne HerVerbinden op.

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail

VADERS aanwezig

 

wordt mogelijk gemaakt door
Bureau Beschermjassen

 

een initiatief van het
Hendrik Pierson Fonds

 

 

 

Contact

Voor contact met de redactie van VADERS aanwezig, mail naar info@vadersaanwezig.nl

Agenda
Archief
Nieuwsbrief
Op dit moment lezen 460 mensen onze nieuwsbrief. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.


 

Volg ons op TwitterVolg ons op Twitter