Over het belang van vaderschap

Het Vadercafé breidt uit

Wil jij ook een Vadercafé begeleiden?

Iedere vader loopt weleens tegen dingen aan die niet makkelijk op te lossen zijn of te verwerken. Veel vaders proberen hier in hun eentje uit te komen, of stappen er overheen. Als je dit als vader vaak genoeg doet, kan het gevolgen hebben voor de relatie met je kind(eren) of je partner. En ook voor de relatie met jezelf en je gezondheid. 

 

Foto: Bambos Demetriou, Unmask Photography

 

Na vier jaar begeleiden van het Vadercafé in Amsterdam, zie ik de meerwaarde van het bespreken van ‘vaderissues’ met andere vaders. Het lucht op en geeft kracht en vertrouwen. Elke vader in Nederland zou bij een Vadercafé terecht moeten kunnen en daarom gaat het Vadercafé uitbreiden.

 

Een netwerk van Vadercafés
Toen ik eind 2015 begon met het Vadercafé, drie hoog achter in Amsterdam, wist ik al dat dit iets is dat ik elke vader in Nederland gun. In een intense periode in mijn vaderschap had ik veel steun aan een groep mannen met wie ik maandelijks bij elkaar kwam. Dit vanwege hun luisterend oor, hun eerlijke feedback, en de herkenbare ervaringen van de vaders uit die groep. Die steun wilde ik bieden aan vaders. En niet alleen in Amsterdam. Ik zag een heel netwerk voor me van Vadercafés in Nederland, begeleid door andere vaders.

 

‘Wanneer dit concept bekender wordt,
weet ik zeker dat meer gemeenten aansluiten bij het Vadercafé netwerk ‘

 

Nu, ruim vier jaar later, is er naast Amsterdam een Vadercafé in Amersfoort, regio Haaglanden en Breda. Er is interesse voor een Vadercafé in Rotterdam, Dordrecht, Eindhoven, Arnhem en Groningen. En ik weet zeker dat wanneer dit concept bekender wordt, dat veel meer gemeenten aansluiten bij het Vadercafé netwerk. En waar sluiten Vadercafé begeleiders zich dan bij aan?

 

‘Er komt ook een online forum waar vaders met elkaar in gesprek kunnen gaan’

 

Met elkaar in gesprek
Op www.vadercafe.nl staan de Vadercafés die nu actief zijn. Dit is nog een eenvoudige pagina op mijn website van Vader Visie, mijn vadercoachpraktijk. Dit jaar wordt dit een eigen website waarop elk Vadercafé terug te vinden is, en waar elke begeleider van het Vadercafé ruimte krijgt om zich voor te stellen. Ook komt hier een forum waar vaders online met elkaar in gesprek kunnen gaan. Op de homepage komt een kaart waar direct te zien is waar en wanneer een Vadercafé in de buurt te vinden is.

 

‘Vier keer per jaar is er een intervisie bijeenkomst,
onder begeleiding van een supervisor’

 

Veilig, ontspannend en verbindend
Naast een website waar een overzicht is te vinden van de Vadercafés in Nederland, hebben de begeleiders ook met elkaar contact. Vier keer per jaar is er een intervisie-bijeenkomst, onder begeleiding van een supervisor, om van elkaar te kunnen leren en elkaar te supporten in deze missie. Ik sta zelf voor een bepaalde kwaliteit van deze bijeenkomsten, zodat het Vadercafé die veilige, ontspannen en verbindende plek voor vaders is en blijft, op elke plek in Nederland.

Heb je na het lezen van dit alles interesse om een Vadercafé bij jou in de buurt op te zetten? Leuk! Neem dan contact met me op via patrick@vadervisie.nl voor meer informatie.

 

Patrick Timmermans is de oprichter van Vader Visie, een initiatief dat ondersteuning biedt aan vaders in de vorm van coaching, training én ontmoetingen in het Vadercafé. Meer informatie over Vader Visie en de Vadercafés vindt u op www.vadervisie.nl.

VADERS aanwezig | februari 2020

 

VADERS aanwezig biedt vaderinitiatieven de gelegenheid om zichzelf onder de aandacht te brengen van onze lezers. De columns die wij publiceren, vertolken het gedachtegoed van de auteurs; zij belichten het thema ‘vaderschap’ elk vanuit hun eigen invalshoek.

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

VADERS aanwezig

 

wordt mogelijk gemaakt door
Bureau Beschermjassen

 

een initiatief van het
Hendrik Pierson Fonds

 

 

 

Contact

Voor contact met de redactie van VADERS aanwezig, mail naar info@vadersaanwezig.nl

Agenda
Archief
Nieuwsbrief
Op dit moment lezen 460 mensen onze nieuwsbrief. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.


 

Volg ons op TwitterVolg ons op Twitter