Over het belang van vaderschap

Vaderschap valt niet uit te gummen

Sussy MokveldPraktijkgericht onderzoek onder hulpverleners en jonge vaders naar de rol van Video Interactie Begeleiding bij jonge vaders en hun kind

Sussy Mokveld verdiende een negen met haar scriptie en vertelt over haar motivatie voor het thema: “Dit onderzoek heeft voor mij een persoonlijke lading omdat ik van heel dichtbij mee gemaakt heb hoe lastig het voor een jonge vader kan zijn om betrokken te worden in het leven van zijn zoontje: In deze casus omdat het contact tussen hem en de moeder van het kind moeizaam verliep.” Door te bemiddelen tussen moeder en vader, kreeg deze vader de kans, om vanuit instelling Talita en via de methode Video Interactie Begeleiding (VIB), te werken aan het contact met zijn zoon.

Deze kans heeft hem veel zelfvertrouwen gegeven in zijn vaderschap. Helaas zijn de ontwikkelingen anders gelopen, waardoor wegens omstandigheden de moeder van zijn kind niet meer voor het kind kon zorgen. Het werd voor deze vader te ingewikkeld om opnieuw het contact met zijn zoon te krijgen. Uiteindelijk heeft deze vader het niet kunnen verdragen dat hij zijn zoon niet op zijn manier kon zien, waardoor hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Zijn persoonlijke psychische problemen en het pijnlijke gemis van zijn zoon hebben hem tot deze wanhoopsdaad gedreven. Nadien vroeg ik mij af wat ik als hulpverlener had kunnen inzetten om de interactie tussen hem en zijn zoon te bevorderen.”

Lees hier de volledige scriptie van Sussy Mokveld.


Door Irene Zwaan
VADERS aanwezig | oktober 2017

 

Facebooktwitterlinkedinmail

2 reacties op Vaderschap valt niet uit te gummen

  • Ik zie deze scriptie in boekvorm en in verschillende talen gepubliceerd als handvat en.leidraad voor vele medewerkers die te maken hebben met de opvoeding en begeleiding van de jeugd. Zelfs vele gezinnen waar beide ouders aanwezig zijn kunnen baat hebben aan dit onderzoek!!!

    • Dank u wel voor uw reactie!
      Het is zo’n belangrijke onderwerp in deze maatschappij die verschillende aspecten raakt .
      Ik hoop ook zo dat het bij verschillende instellingen in Nederland en andere landen terecht Komt omdat de kinderen onze toekomst zijn. En die hebben recht op invloed van zowel de mannelijke en vrouwelijke opvoeder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VADERS aanwezig

 

wordt mogelijk gemaakt door
Bureau Beschermjassen

 

een initiatief van het
Hendrik Pierson Fonds

 

 

 

Contact

Voor contact met de redactie van VADERS aanwezig, mail naar info@vadersaanwezig.nl

Agenda
Archief
Nieuwsbrief
Op dit moment lezen 434 mensen onze nieuwsbrief. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.


 

Volg ons op TwitterVolg ons op Twitter