Over het belang van vaderschap

Bureau Beschermjassen & Hendrik Pierson Fonds

VADERS aanwezig is een initiatief van het Hendrik Pierson Fonds en wordt mogelijk gemaakt door Bureau Beschermjassen.

Kinderen die zonder vader opgroeien komen sneller in aanraking met jeugdzorg, politie en justitie. Ook krijgen ze eerder psychiatrische diagnoses als ADHD toebedeeld en presteren ze minder goed op school. Kinderen die opgroeien met hun biologische vader hebben een groot voordeel. Daarom investeren we in activiteiten die het belang van vaderschap op de kaart zetten. Eerder steunden we het boek De afwezige vader bestaat niet en de gelijknamige conferentie.

Wilt u meer weten over Bureau Beschermjassen of over het Hendrik Pierson Fonds? Kijk dan op www.beschermjassen.nl of op www.fiomhendrikpiersonfonds.nl .

 

Redactie VADERS aanwezig

Carmen

Carmen Kromosono-Jonathans studeerde Algemene Pedagogische Wetenschappen aan de RuG en studeerde af op een onderzoek naar het Ouderschapsplan. Na twee jaar bij het CMO in Drenthe te hebben gewerkt als adviseur op het gebied van jeugd, zette ze in april 2013 Thansz Teksten & Projecten op. Als stiefmoeder zag ze van dichtbij wat een breuk tussen een kind en een vader teweegbrengt, zowel bij de vader als bij het kind. Via VADERS aanwezig zet ze zich in voor het belang van vaderschap.

 

 

Irene ZwaanIrene Zwaan, ontwikkelingssocioloog, was werkzaam als ontwikkelingswerker in Afrika en als adviseur emancipatie in Nederland. Tegenwoordig publiceert ze over diversiteitsvraagstukken en maatschappelijke ontwikkeling. Ze deed onderzoek naar de positie van vaders in Nederland en schreef vervolgens het boek ‘De afwezige vader bestaat niet.’ Haar persoonlijke ervaring met de gemarginaliseerde positie van vaders en de schrijnende gevolgen voor kinderen, staat beschreven in het boek. 

 

 

Contact

Wilt u contact opnemen met de redactie van VADERS aanwezig?
Mail dan naar: info@vadersaanwezig.nl

 

Facebooktwitterlinkedinmail

VADERS aanwezig

 

wordt mogelijk gemaakt door
Bureau Beschermjassen

 

een initiatief van het
Hendrik Pierson Fonds

 

 

 

Contact

Voor contact met de redactie van VADERS aanwezig, mail naar info@vadersaanwezig.nl

Agenda
Archief
Nieuwsbrief
Op dit moment lezen 460 mensen onze nieuwsbrief. Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.


 

Volg ons op TwitterVolg ons op Twitter